فستفودها و کودکان
تغذیه > توصیهها و آداب- همشهری آنلاین:
یک کارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد با تاکید بر عدم مصرف فست فودها در کودکان بیان داشت: فست فودها از نظر مواد مغذی بسیار ضعیف هستند و فقط کالری بالایی دارند و از طرف دیگر؛ زیاده روی در مصرف آنها به کبد آسیب میرساند.
به گزارش ایسنا، علی اکبر کمالی اظهار داشت: غذاهای فرآوری شده از دسته غذاهایی هستند که به هیچ عنوان نباید کودکان مصرف کنند؛ اغلب غذاهای فرآوری شده که از سوپرمارکتها خریداری میکنید، حاوی نمک، چربی و شکر زیاد بوده و جزء غذاهای ضعیف هستند؛ این نوع غذاها، طعم طبیعی ندارند و حتی گاهی اوقات حاوی ترکیباتی هستند که روی برچسبشان عنوان نمیشود.
وی با اشاره به عدم مصرف صبحانههای بسیار شیرین در کودکان تصریح کرد: بیشتر صبحانههایی که به کودکان داده میشود، بسیار شیرین است، بنابراین باید به اجزای تشکیل دهنده مواد غذایی توجه شود.
کمالی فست فودها را از دیگر غذاهایی عنوان کرد که سعی شود به کودکان داده نشود و گفت: طی سال های اخیر تعداد رستورانهای فست فود در سطح دنیا چند برابر شده و به همین ترتیب تعداد کودکانی که فست فود میخورند نیز بسیار افزایش یافته است. فست فودها از نظر مواد مغذی بسیار ضعیف هستند و فقط کالری بالایی دارند. در ضمن زیادهروی در مصرف آنها به کبد آسیب میرساند.
این کارشناس صنایع غذایی در ادامه خاطرنشان کرد: کافئین نوعی محرک موجود در قهوه، چای و نوشیدنیهای کولا است که سبب تحرک بیش از اندازه کودکان میشود و مصرف آنها باید برای کودکان محدود شود بنابراین میتوان نوشیدنیهایی سالمتر مثل آب و شیر را جایگزین کرد.
فست فودها و خطر سکته در کودکان
تغذیه > توصیهها و آداب- یک مطالعه جدید نشان داد کودکان خردسال در حدود سن 6 سالگی که مانند والدینشان اغلب از غذاهای فست فود استفاده میکنند در معرض خطر سکته مغزی بر اثر چاقی قرار دارند.
به گزارش ایسنا، پزشکان میگویند مادرانی که نوزادان خود را در سنین پایین از شیر میگیرند و به آنها غذاهای نامناسب و غیرسالم میدهند باعث بروز مشکلات بیشتری میشوند.
این پزشکان تاکید دارند که والدین باید درباره تغذیه صحیح و سالم برای کودکان و نوزادانشان آموزش ببینند و در این باره توصیههای پزشکی و تغذیهای مناسب را دریافت کنند.
به گزارش روزنامه دیلی میل، این مطالعه روی کمتر از نیمی از بیمارستانهای انگلیس انجام گرفت و معلوم شد که بیش از 5500 کودک زیر 16 سال طی 5 سال گذشته برای مشکل چاقی تحت درمان قرار گرفتند و از هر سه کودک یک نفر به چاقی بالینی (بیمارگونه) مبتلا بوده است.
متخصصان تاکید کردند که گاهی این مشکل حتی در کودکانی که در سن یک سالگی هستند مشاهده میشود.
يك كارشناس مسوول تغذيه گفت
مصرف مکرر فستفودها ذائقه کودکان را تغییر میدهد

تغذیه > توصیهها و آداب- همشهری آنلاین:
مصرف مکرر فست فودها میتواند زمینه را برای بیماری های قلبی و عروقی فراهم کرده و کودکان را نیز با عادات غذایی ناسالم هر چه بیشتر به سمت مصرف اینگونه غذاها سوق دهد.
کارشناس مسؤول تغذیه مرکز بهداشت استان یزد گفت: فست فودها نظیر پیتزا، ساندویچهای سرد و گرم، سوسیس، کالباس و … از نظر محتوای کالری، چربی، قند و نمک بسیار بالاتر از حد استاندارد قرار دارند.
یوسف نقیایی اظهار داشت: از آنجایی که این غذاها عمدتا به شکل سرخ کردنی و با مصرف روغن زیاد تهیه میشوند، علاوه بر کالری زیاد میتوانند به علت مصرف روغنهای نامناسب با اسیدهای چرب اشباع و ترانس بالا، زمینه بروز بیماریهای قلبی و عروقی را نیز در فرد ایجاد کرده و سلامت فرد را به خطر بیاندازند.[سرطان، پشت فست فودها است]
به گزارش سلامت نیوز، کارشناس مسؤول تغذیه مرکز بهداشت استان یزد در خصوص مصرف فست فودها برای کودکان، اظهار کرد: استفاده از این غذاها در کودکان، عادات ناسالم غذایی را به دنبال دارد و به دلیل استفاده زیاد از طعم دهندهها و یا مواد قندی و نمکهای طعام، ذائقه کودکان را تغییر داده و آنها را به سمت مصرف هرچه بیشتر فست فودها سوق میدهد.
نقیایی تصریح کرد: وجود مشکلات بهداشتی در تهیه مواد اولیه فست فودها از بحثهای دیگری است که میتواند سبب بیماری در افراد شود و این مشکلات بهداشتی خصوصا در ایام گرمتر سال با شیوع بیشتری موجب بروز بیماریهای گوارشی در فرد مصرف کننده میشود.
وی گفت: از طرف دیگر در صورتی که نظارت مناسب بر مواد اولیه این غذاها وجود داشته باشد و از ترکیبات مناسب در تهیه این غذاها استفاده شود، میتواند تامین کننده خوبی از مواد غذایی برای افراد باشد. به عنوان مثال تهیه پیتزا یا ساندویچهای خانگی با مواد کاملا بهداشتی و مغذی میتواند غذایی سالم و مناسب باشد.[برای مقابله با فستفودها فرهنگسازی کنید]
نقیایی اضافه کرد: نکته کلی در مصرف این قبیل غذاها، علاوه بر اطمینان از مواد اولیه بهداشتی و سالم، رعایت تعداد دفعات مصرف فست فودهاست؛ چرا که استفاده مکرر آنها منجر به چاقی، اضافه وزن و مشکلات ناشی از آن همچون فشار خون بالا، بیماریهای قلبی و عروقی و … می شود.
ترکیب فستفود با قهوه کشنده است!
تغذیه > توصیهها و آداب- همشهری آنلاین:
قهوه و فستفود یک ترکیب خطرناک است که به خصوص وقتی با هم مصرف شوند، قند خون را به شدت افزایش میدهند.
اگر عاشق خوردن فستفود هستید از این پس مراقب باشید که از نوشیدن قهوه بعد از خوردن این غذاها خودداری کنید چون قهوه و فستفود یک ترکیب خطرناک است که به خصوص وقتی با هم مصرف شوند، قند خون را به شدت افزایش میدهند.
به گزارش ایسنا، پزشکان هشدار دادند افرادی که دیابت ندارند و از این نظر کاملاً سالم هستند، پس از خوردن یک وعده غذایی پرچرب، قندشان به مقدار زیادی افزایش پیدا میکند اما اگر بلافاصله بعد از این وعدهی غذایی چرب، قهوهی کافئیندار نیز بنوشند، قند خون آنها تا دو برابر افزایش پیدا میکند و به اندازه افرادی میرسد که در معرض خطر دیابت هستند.
به گزارش پایگاه اینترنتی مدگورو، دکتر ماری – سولیل بئودوین متخصص دانشگاه «گوالف» در کانادا یادآور شد: این نتایج به ما میگوید که چربیهای اشباع شده میتوانند در توانایی بدن در پاکسازی قندها از خون تداخل ایجاد کنند و وقتی با کافئین موجود در قهوه همراه شوند، این تداخل تشدید میشود.
این متخصصان در آزمایشات خود دریافتند که مقدار قند خون افراد تحت آزمایش، پس از خوردن غذای چرب تا 32 درصد در مقایسه با قبل از خوردن آن افزایش پیدا میکند.
فست فود و کنسروها را جایگزین غذای اصلی نکنید
تغذیه > توصیهها و آداب- همشهری آنلاین:
متخصص تغذیه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت: فست فودها، کالباس و سوسیس، پنیر پیتزا چربی اشباع بالایی دارند و در این فرآوردهها و محصولات کنسروی از نگهدارندههای زیادی استفاده میشود، غذاهای آماده به واسطه نگهدارندهها و چربیهای بالا ارزش غذایی پائینی دارند و بسیاری از سرطانها و بیماریها به خاطر نگهدارندههای این غذاهای کنسروی است.
دکتر توکلی افزود: افراد رب، خیارشور و… را به صورت کنسروی استفاده میکنند حال اگر قرار باشد غذاهای اصلی را هم به صورت کنسروی مصرف شود واقعاً میتوان گفت مجاز نیست.
دکتر توکلی در ادامه در خصوص مضرات استفاده از فست فودها و غذاهای آماده گفت: مصرف این مواد به خاطر نمک زیاد و نوع چربی نامطلوب و مواد نگهدارندهای که دارند برای کسانی که فشار خون، چربی خون، ناراحتی قلبی و اضافه وزن دارند توصیه نمیشود.
کسانی هم که بیمار نیستند نیز با توجه به وزن، کالری، نمک و چربی میتوانند به صورت تنوع ولی با تعادل از این محصولات استفاده کنند ولی باید توجه داشته باشند که جایگزین غذای اصلی نشود.
در ادامه توکلی خاطرنشان کرد: اگر در نوجوانان و کودکان فست فود و غذاهای آماده جایگزین غذای آماده شود دچار کمبود کلسیم و ریزمغزیهایی از جمله فقر آهن، روی، B12 و B6 میشوند چراکه سوسیس و کالباس جزء گروه چربی قرار میگیرند نه گروه گوشت و دیگر اینکه پنیر پیتزا خاصیت پنیر را ندارد یعنی کلسیم آن اصلاً جذب نمیشود چربی بالایی دارد و پروتئین آن نسبت به پنیرهای معمولی بسیار کم است.
منبع: همشهری