تحصیل در کانادا

پذیرش از دانشگاه تورنتو کانادا
دانشگاه تورنتو (University of Toronto) یکی از بزرگترین دانشگاه های کانادا و در رده بندی مجله تایمز بهترین دانشگاه کانادا و شانزدهمین دانشگاه دنیا نامیده شده است. این دانشگاه در شهر تورنتو قرار دارد و در سال ۱۸۲۷ تأسیس شده است. و در مجموع حدود هشتاد هزار دانشجو دارد. بسیاری از رشته های تحصیلی در دانشگاه تورنتو مانند رشته های پزشکی
دارای شهرت جهانی بوده و دارای کیفیت بسیاری ممتازی می باشند. این دانشگاه در تولید علم در جهان جایگاه ویژه ای داشته و بسیاری از یافته ها، اکتشافات و تحقیقات علمی جهان در این دانشگاه صورت گرفته است.
دانشگاه تورنتو تقریبا در تمامی رشته های تحصیلی دانشگاهی دانشجو می پذیرد. اخذ پذیرش از دانشگاه تورنتو مستلزم معدل بالا و شرایط تحصیلی مناسب می باشد. بویژه در مقاطع تحصیلی فوق لیسانس و دکتری به دلیل کیفیت بالای تحصیلی رقابت شدیدی برای اخذ پذیرش از این دانشگاه وجود دارد. دانشگاه تورنتو دارای بودجه تحقیقاتی بسیار بالایی نسبت به سایر دانشگاه های کاناداست و میزان کمک هزینه های تحصیلی آن بسیار بالاتر از سایر دانشگاه های کانادا می باشد. به عنوان نمونه در بسیاری از رشته های دکتری  دانشجویان، کمک هزینه های بین سی تا چهل هزار دلار در سال دریافت می کنند.
شرایط اخذ پذیرش
شرایط اخذ پذیرش از دانشگاه تورنتو به صورت زیر می باشد.
 اخذ پذیرش از دوره های لیسانس
شرایط اخذ پذیرش از دوره های لیسانس به صورت زیر می باشد.
  1. دارا بودن دیپلم دبیرستان و پیش دانشگاهی با معدل حداقل ۱۷
  2. مدارک زبان TOEFL, iBT: 90; CBT: 230; PBT: 570 و یا IELTS:6.5
 متقاضیان دارای معدل بالای هجده و نمرات بالا در دروس اصلی دبیرستان در صورتی که نمره زبان پایین تر از نمره مورد نظر داشته باشند، می توانند همچنان پذیرش غیر مشروط گرفته ولی یک ترم زبان بخوانند.
اخذ پذیرش از دوره های فوق لیسانس
شرایط اخذ پذیرش از دوره های فوق لیسانس به صورت زیر می باشد.
  1. مدرک کارشناسی با ۴ سال تحصیل و با معدل حداقل ۱۶
  2. توصیه نامه از اساتید قبلی
  3.  Statement of Interest و یا Research Interest
  4. مدرک زبان انگلیسی (IELTS, 6.5) و یا (TOEFL, iBT: 100; CBT: 250; PBT: 600)
  5. مدرک GRE برای رشته های فنی و مهمندسی وعلوم و مدرک GMAT برای رشته های مالی و بیزنس
 اخذ پذیرش از دوره های دکتری
شرایط اخذ پذیرش از دوره های دکتری به صورت زیر می باشد.
  1. مدرک کارشناسی با ۴ سال تحصیل و با معدل حداقل ۱۶
  2. مدرک کارشناسی ارشد با معدل بالای ۱۶
  3. توصیه نامه از اساتید قبلی
  4. Statement of Interest و یا Research Interest
  5. مدرک زبان انگلیسی (IELTS, 6.5) و یا (TOEFL, iBT: 100; CBT: 250; PBT: 600)
  6. مدرک GRE برای رشته های فنی و مهمندسی وعلوم و مدرک GMAT برای رشته های مالی و بیزنس

تحصیل در رشته حقوق

رشته حقوق در کانادا
نحوه تحصیل در رشته حقوق در دانشگاه های کانادا مانند رشته های پزشکی متفاوت از ایران می باشد. در حالی که دربسیاری از کشورها مانند ایران، متقاضیان پس از اخذ مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی مستقیما وارد رشته حقوق می گردند و پس از فارغ التحصیلی امکان ورود به رشته های وکالت را پیدا می نمایند، در کانادا و آمریکا اخذ مدرک لیسانس حقوق و اخذ جواز وکالت شامل چندین مرحله به شرح ذیل می باشد:
شرایط تحصیل در رشته حقوق در کانادا و آمریکا و اخذ مدرک وکالت
۱٫ دانشجویان ابتدا در یک رشته لیسانس پذیرش گرفته و باید حداقل دو سال تحصیلات دانشگاهی داشته باشند. بسیاری از متقاضیان در رشته های عمومی مانند ART و یا Science تحصیل می کنند. همچنین بسیاری از متقاضیان ترجیح می دهند که سه سال و یا حتی چهار سال در دانشگاه تحصیل کنند و سپس وارد دانشکده حقوق شوند.
۲٫ دانشجویان پس از حداقل دو سال تحصیل در دانشگاه، باید در آزمون دانشکده حقوق شرکت نمایند. این آزمون LSAT و یا Law School Admission Test نامیده می شود. این آزمون سالیانه سه تا چهار بار برگذار می گردد.
۳٫ دانشجویان در صورت قبولی در آزمون LSAT وارد دانشکده حقوق می شوند و بایستی بین سه تا چهار سال در رشته حقوق تحصیل نمایند. در پایان تحصیل به دانشجویان مدرک LL.B. و یا لیسانس حقوق داده خواهد شد.
۴٫ پس از کسب مدرک L.L.B. فارغ التحصیلان بایستی حدود یک سال به عنوان کارآموز در یکی موسسه حقوقی و زیر نظر یک وکیل کارآموزی نمایند. در این مرحله متقاضی زمینه اختصاصی فعالیت حقوقی خود را انتخاب خواهند نمود.
۵٫ پس از دوره کارآموزی، متقاضی باید در آزمون وکالت شرکت نمایند. این آزمون Bar Examination نامیده می شود. در صورت قبولی متقاضی عضو انجمن وکلا شده و می تواند به عنوان وکلی رسمی فعالیت نماید.
۶٫ در صورت علاقه به ادامه تحصیل در رشته حقوق، متقاضیان دارای مدرک LL.B. می توانند در مقطع کارشناسی ارشد حقوق که LL.M. نامیده می شود و پس از آن در مقطع دکتری PhD of Law تحصیل نمایند.
مدرک Juris Doctor of Law
یکی از رشته های حقوق دانشگاه های کانادا و آمریکا رشته Juris Doctor of Law و یا JD نامیده می شود. علیرغم دارا بوده عنوان Doctor در این رشته، مدرک JD همسطح با مدرک لیسانس حقوق LL.B. می باشد و به عنوان Professional Doctorate نامیده می گردد. برخی از دانشگاه های کانادا و آمریکا دارای این رشته هستند. یکی از دلایل تغییر نام این رشته در برخی از دانشگاه های دنیا، دو مرحله ای بودن تحصیل در رشته حقوق در دانشگاه می باشد و بسیاری اعتقاد دارند که نباید این رشته لیسانس نامیده شود.
شرایط اخذ پذیرش برای دانشجویان بین المللی
پذیرش لیسانس حقوق
برای شرکت در آزمون LSAT، اخذ پذیرش در دانشکده حقوق و کسب مدرک LL.B.، بسیاری از دانشگاه های کانادا و آمریکا می خواهد که متقاضیان حداقل دو سال در کانادا و یا آمریکا تحصیل کرده باشند. شرط اخذ پذیرش از رشته های عمومی لیسانس در کانادا و آمریکا، دارا بودن معدل دیپلم و پیش دانشگاهی با معدل حداقل ۱۴ می باشد.
پذیرش فوق لیسانس و دکتری حقوق
اخذ پذیرش مقطع فوق لیسانس و دکتری از رشته های حقوق برای فارغ التحصیلان خارج از کانادا بویژه برای کسانیکه در سیستم آموزشی متفاوت از کانادا مدرک کارشناسی و یا کارشناسی ارشد دریافت کرده اند آسان نمی باشد. برای اخذ پذیرش از مقطع کارشناسی ارشد، متقاضیان بایستی دارای مدرک لیسانس حقوق با معدل بالای ۱۶ باشند. برای اخذ پذیرش از مقطع دکتری، متقاضی باید دارای مدرک لیسانس و فوق لیسانس حقوق با معدل بالای ۱۶ باشد. دارا بودن مدرک زبان IELTS با نمره حداقل ۷ نیز برای اخذ پذیرش ضروری می باشد.

 

شما ممکن است این را هم بپسندید

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *